Tatar z polędwicy wołowej

  • wyświetlono: 1542 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zakąska idealna imprezy :)

małgorzata kwiatkowska
  • 15min

Składniki

0,5 kg świeżej, zmielonej polędwicy wołowej
3 średnie ogórki konserwowe albo kiszone (wg upodobań)
1 cebula
3 duże grzybki marynowane (najlepiej podgrzybki)
Pieprz
Przyprawa maggi
2 żółtka

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar z polędwicy wołowej

  • 1. Mięso mielimy w maszynce do mięsa albo prosimy o to panią ekspedientkę w sklepie mięsnym.
  • 2. Mięsko mieszamy z 1 żółtkiem, dodajemy pieprz i łyżkę przyprawy maggi.
  • 3. Przyprawione mięso dajemy do okrągłej, małej salaterki i używamy jej jako formy do nadania kształtu.
  • 4. W środku wykonujemy wgłębienie na drugie żółtko.
  • 5. Cebulę, ogórki i grzybki drobno siekamy i dekorujemy gotowy tatar.

Porady

Jedząc tatar mieszamy z żółtkiem i cebulą, ogórkiem oraz grzybkami. Danie idealne imprezy ;)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmama_mnie_nauczylawołowinapolędwicatatar

Komentarze

Podobne przepisy

Tatar wołowy

Dodane przez: Goszka

Tatar wołowy

Tak przygotowany tatar, z dużą...

Tatar

Dodane przez: Grzegorz Milczarek

Tatar z udźca wołowego

Tatar z udźca wołowego .

Rollsy z tortilli z tatarem wołowym

Dodane przez: Andzia Pichci

Rollsy z tortilli z tatarem wołowym

Tatar z ogórkiem kiszonym cebulką...

Tatar wołowy.

Dodane przez: Luxik

Tatar wołowy

Mój Tato robi wyśmienitego tatara,...

wołowy tatar

Dodane przez: kasienka1987

wołowy tatar

coś dla miłośników surowego mięsa!

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą cebulą

Dodane przez: Ewelina Marcin

Tatar wołowy z kiszonym ogórkiem i ostrą...

Dobrze przyprawiona przystawka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE