Tatar z polędwicy wołowej

4.5 (165 ocen)

  • 15 min

Zakąska idealna imprezy :)

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg świeżej, zmielonej polędwicy wołowej
    3 średnie ogórki konserwowe albo kiszone (wg upodobań)
    1 cebula
    3 duże grzybki marynowane (najlepiej podgrzybki)
    Pieprz
    Przyprawa maggi
    2 żółtka
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Polędwica Przystawki Tatar

Tatar z polędwicy wołowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy w maszynce do mięsa albo prosimy o to panią ekspedientkę w sklepie mięsnym.
  • 2. Mięsko mieszamy z 1 żółtkiem, dodajemy pieprz i łyżkę przyprawy maggi.
  • 3. Przyprawione mięso dajemy do okrągłej, małej salaterki i używamy jej jako formy do nadania kształtu.
  • 4. W środku wykonujemy wgłębienie na drugie żółtko.
  • 5. Cebulę, ogórki i grzybki drobno siekamy i dekorujemy gotowy tatar.

Porady

Jedząc tatar mieszamy z żółtkiem i cebulą, ogórkiem oraz grzybkami. Danie idealne imprezy ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować