Tatar śledziowy

4.5 (161 ocen)

Goście na pewno będą zaskoczeni taką formą tatara. Tak podany jest ozdobą stołu a dla miłośników śledzi jest doskonała przystawką bądź przekąską.

Składniki:

  • 2 płaty śledzia marynowanego
    1 cebula
    4 ogórki konserwowe
    1/3 czerwonej papryki
    2 łyżki kopru
    2 łyżki soku z cytryny
    2 łyżki oleju
    Pieprz
    Ogórek szklarniowy do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Tatar

Tatar śledziowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z płatów śledziowych zdejmujemy skórę, kroimy je w bardzo drobną kosteczkę. Drobno siekamy również cebulkę, czerwona paprykę, koperek i ogórki konserwowe. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dolewamy sok z cytryny oraz olej. Doprawiamy pieprzem. Wszystko mieszamy. Tatar podajemy w formie kopuł, wokół układamy cienko pokrojonego ogórka szklarniowego. Dekorujemy cytryną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować