TARTALETKI Z DORSZEM I KREWETKAMI

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Kolejna propozycja na danie rybne. Dużo białka i samo zdrowie w małym ciasteczku z rybą i krewetkami.Tartaletki świetnie smakują podane na ciepło jak i na zimno.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - świeży dorsz: 1 sztuka
    - krewetki norweskie w zalewie,opakowanie: 1 sztuka
    - mąka: 200 gramów
    - masło: 100 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - śmietana 12 %: 0.25 szklanki
    - twarożku śmietankowego: 2 łyżki
    - sól,pieprz: 1 szczypta
    - natkai pietruszki: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Ryba

Tartaletki z dorszem i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO :
    Mąkę wsypujemy do miski i doprawiamy. Dodajemy masło, żółtko i mieszamy. Dolewamy 3 łyżki zimnej wody i wyrabiamy ciasto.

    Ciasto zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy je i wykładamy na wysmarowane oliwą formy do tartaletek. Zapiekamy 15 minut samo ciasto w 180 C.
  • 2. FARSZ :
    Dorsza doprawiamy i pieczemy w piekarniku. Po ostudzeniu rozdrabniamy rybę, dodajemy odsączone krewetki. Doprawiamy do smaku. Dodajemy twarożek śmietankowy i odrobinę śmietany, aby farsz nie był za suchy. Pietruszkę kroimy bardzo drobno i dodajemy do farszu.

    Nakładamy na podpieczone ciasto i pieczemy kolejne 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować