TARTA Z PORZECZKAMI I BIALĄ CZEKOLADĄ

4.5 (146 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Skorzystalam ze zbioru porzeczek i przygotowalam pyszna tarte.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO:

    175 g maki
    30 g kakao
    125 g masla
    1 zoltko
    szczypta soli
    1 lyzka zimnej wody
    50 g cukru pudru

    masa:

    100 g bialej czekolady
    250 g mascarpone
    100 ml smietany kremowki 36%
    300 g czerwonych porzeczek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z porzeczkami i bialą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skladniki na ciasto zagniatamy,owijamy w folie spozywcza i wkladamy do lodowki na godzinę.
  • 2. Bita smietane ubijamy na sztywno,czekolade rozpuszczamy w rondelku ,lekko przestudzona dodajemy do ubitej smietany..Calosc laczymy z serkiem mascarpone i delikatnie mieszamy.Odstawiamy do lodowki.
  • 3. Wyciagamy z lodowki ciasto i wylepiamy nim forme do tarty(27 cm),nakluwamy
    widelcem i pieczemy ok.20 minut w temp.180 st. Wyciagamy i studzimy.
  • 4. Na zimna tarte wykladamy krem,na wierzchu
    wykladamy oplukane i osuszone porzeczki. Chlodzimy w lodowce, przed podaniem Dekorujemy listkami mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować