ŚLEDZIK PO GRECKU

4.5 (186 ocen)

  • 2 godz.

Do tej pory jadłam rybę po grecku, ale tym razem postanowilam sprawdzićjak smakuje ze śledzikiem i wyszło pyszne.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 40 dag śledzi małosolnych
    40 dag cebuli
    40 dag marchewki
    1/2 szklanki oleju
    100 g rodzynek
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzik po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie przez godzinę.
  • 2. Marchewkę obgotowujemy lekko, cebule
    obieramy , kroimy w pióra, wrzucamy na patelnie na olej i dusimy aż
    się zasmaży. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej, dodajemy do cebuli razem z rodzynkami i koncentratem, mieszamy i razem wszystko przez chwile dusimy.
  • 3. Śledzie wyjmujemy z wody i kroimy w paski, wkładamy do
    przestudzonych jarzyn. Przed podaniem dekorujemy w/g uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować