Tarta z porzeczkami

0 (0 ocen)

Prosta tarta do której przygotowania nie trzeba wyjmować miksera.

Składniki:


  • 175 g mąki pszennej+1 łyżka do owoców
    150g cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    40 g masła
    2 jajka
    1/3 szklanki mleka (80 ml)
    300g porzeczek (czarne i czerwone)
    cukier puder
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Desery

Tarta z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce ubić lekko jajka z mlekiem i rozpuszczonym letnim masłem.
    W drugiej misce zmieszać mąkę, proszek do pieczenia i cukier. Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać łyżką tylko połączenia ciasta (nie wmieszać zbyt długo). Ciasto wyłożyć do wcześniej posmarowanej masłem formy do tarty lub tortownicy. Owoce oprószyć mąką. Wyłożyć na wierzch lekko wciskając w ciasto. Tartę piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-40 minut. Gdy ostygnie można posypać lekko cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować