Rurki z grzybami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo smaczne danie obiadowe.

  • 40 min

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
    2 łyżki oliwy
    2 ząbki czosnku
    10 dag boczku
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    5 łyżek przecieru pomidorowego
    1 łyżka posiekanej bazylii
    sól, pieprz
    40 dag makaronu penne

Rurki z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyść, opłucz i cienko pokrój, podsmaż 2 minuty na suchej patelni. Dodaj oliwę i przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszaj i smaż jeszcze przez chwilę.
  • 2. Boczek pokrój w kosteczkę, podsmaż na patelni, dodaj do pieczarek, wlej wino i gotuj bez przykrycia ,aż odparuje połowa płynu. Wymieszaj z przecierem, opraw solą , pieprzem i bazylią.

Komentarze

Podobne przepisy