Tarta z mięsem tikka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pyszna tarta na kruchym cieście z mięsem z indyka tikka. Idealna i krucha.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 400 g ciasta kruchego
    300 g mięsa mielonego z indyka
    2 łyżki pasty tikka masala
    1 kulka mozzarelli
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka papryki czerwonej
    1 łyżeczka suszonej bazyli
    Olej do smażenia np rzepakowy lub kokosowy
    1 /3 puszki kukurydzy
    Koncentrat pomidorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tarta z mięsem tikka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 400 g ciasta kruchego
    300 g mięsa mielonego z indyka
    2 łyżki pasty tikka masala
    1 kulka mozzarelli
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka papryki czerwonej
    1 łyżeczka suszonej bazyli
    Olej do smażenia np rzepakowy lub kokosowy
    1 /3 puszki kukurydzy
    Koncentrat pomidorowy

    kupuj online
    Sposób przygotowania:
    Tarta z mięsem tikka
    Mieso przekładam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju np. Rzepakowego lub kokosowego. Doprawiam. Następnie smażę aż się zarumieni. Dodaję 50 ml wody oraz pastę tikka. Całość mieszam dokładnie, duszę ok 2 min.

    Ciasto przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przekrajam na pół bo taką wielkość mam blachę. Smaruję koncentratem, doprawiam solą oraz suszoną bazylią.

    Mozzarellę drobno rwę i rozkładam na cieście. Następnie przekladam mięso tikka. Na koniec posypuję kukurydzą.

    Tarte piekę ok 20min w 180 stopniach Góra - dół. Podaję z ulubionym sosem np. Czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować