Tarta francuska z warzywami i kabanosem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Moja propozycja na smaczną, szybką kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
    2 kabanosy wieprzowe
    mała cukinia
    15 dag sera feta
    10 pomidorków koktajlowych
    2 łyżki musztardy francuskiej
    zioła prowansalskie
    masło i bułka tarta do wysmarowania formy.

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty

Tarta francuska z warzywami i kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • forma wyłożona ciastem francuskim 1. Formę do tarty (26cm) wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wylep płatem ciasta, dociśnij boki i poprzekłuwaj widelcem.
  • składniki na tartę 2. Pomidorki umyj, przekrój na pół. Cukinię umyj, pokrój wzdłuż na plasterki. Kabanosa potnij na dwu centymetrowe kawałki.
  • 3. Ciasto posmaruj musztardą, posyp ziołami prowansalskimi. Na cieście rozłóż warzywa i kabanosy. Posyp pokrojonym w kostkę serem.
  • 4. Tartę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp.200 st. Piecz ok.20 minut.

Porady

Tańszy będzie spód z domowego, kruchego ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować