Talarki z boczkiem

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Smaki mojego dzieciństwa, dość często do nich powracam bo bardzo mi smakują takie ziemniaczki smażone koniecznie na smalcu i to jest wtedy ten smak.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 400 g ziemniaków
    150g boczku wędzonego
    smalec do smażenia
    sól
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z ziemniaków

Talarki z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroić w cienkie plastry, boczek na skwarki, wrzucić na gorący smalec i smażyć na początku pod przykryciem, później bez i zrumienić aż będą chrupiące.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować