Talarki szeryfa

5 (152 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszne, pieczone talarki ziemniaczane na ostro. Posmakują każdemu wielbicielowi ostrzejszych smaków, idealnie komponują się z mięsem.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -1,5 kg ziemniaków

    Marynata:
    -15 kropel sosu tabasco
    -1,5 łyżeczki ostrej papryki
    -1 łyżeczka rozmarynu
    -1 łyżeczka czosnku granulowanego
    -1/2 łyżeczki cukru
    -1/2 łyżeczki soli
    -6 łyżek oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Talarki szeryfa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy dokładnie papierowym ręcznikiem i kroimy w talarki.
  • 2. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Zalewamy ziemniaki i dokładnie mieszamy. Ziemniaki odkładamy na 20 minut. Po tym czasie pieczemy je około godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (aż się ładnie zrumienią)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Tabasco Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować