Takie CUŚ

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

prosty przepis na słodkie co nie co :)

  • 3 godz.

Składniki:

  • Biszkopt

    3 jajka
    ok 100 g cukru pudru
    100 g mąki tortowej
    łyżeczka od herbaty cukru waniliowego
    łyżeczka od herbaty proszku do pieczenia

    Masa

    mleko 2 szklanki
    1 budynie śmietankowe
    1 kostki masła
    4 łyżki cukru pudru

    Wierzch

    1 galaretka truskawkowa
    3 jabłka
    sok z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Takie cuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy-mikserem na sztywną pianę, a następnie dodajemy po łyżce cukru, po jednym żółtku ciągle mieszając. Następnie dodajemy cukier waniliowy, kolejno mąkę i proszek do pieczenia. Gdy wszystko wymieszamy wykładamy ciasto na tortownicę wysmarowaną margaryną i oproszoną bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp.160 stopni i pieczemy 30 min. Studzimy.
  • 2. Masa. Gotujemy budyń, z przepisu na opakowaniu, tyle że zmniejszamy proporcje mleka by był gęstszy do masy. Odstawiamy by ostygł. Masło o temp.pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu ciągle ucierając. Przelewamy na ostudzony spód biszkoptowy.
  • w całości przed przekrojem 3. Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Zostawiamy e chłodnym miejscu by zaczęła tężeć. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wyciskamy sok z cytryny i skrapiamy jabłka by nie ściemniały. Dodajemy je do tężejącej galaretki i wylewamy na masę.
    Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować