Tajska zupa curry

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tajska zupa curry

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - żółta cebula (posiekana): 1 sztuka
    - czerwona pasta curry: 2 łyżki
    - mięso z kurczaka (pokrojone na małe kawałki): 500 gramów
    - bulion drobiowy: 1 litr
    - różyczki brokuła: 300 gramów
    - fasolka szparagowa: 100 gramów
    - mini kukurydza (pokrojona w kawałki): 300 gramów
    - mleko kokosowe: 400 mililitrów
    - sos rybny: 1 łyżka
    - olej: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Tajska zupa curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Dodajemy cebulę i podsmażamy przez 5 minut, często mieszając. Następnie dodajemy pastę curry i podsmażamy przez kolejną minutę cały czas mieszając.
  • 2. Do garnka dodajemy kawałki kurczaka i bulion. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut.
  • 3. Dodajemy różyczki brokuła, fasolkę, kukurydzę, sos rybny i mleko sojowe. Gotujemy dalsze pięć minut. Jeśli zupa nie jest dość, doprawiamy ją kolejną łyżką sosu rybnego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować