Tagliatelle, że włosi biją brawo!

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tagliatelle z boczkiem i surimi, to ciekawe połączenie dwóch zdawało by się zupełnie odmienny smaków. Jednak słony boczek, i surimi zawierającą w sobie intensywną nutę owoców morza, połączone mlekiem kokosowym i doprawione sporą ilością świeżej szałwii, daje w rezultacie bardzo smaczną i pełna aromatów potrawę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    Tagliatelle 400g
    wędzony boczek 100g
    paluszki surimi 200g
    mleko kokosowe 400ml
    pęczek świeżej szałwii
    Składniki robocze:
    ząbek czosnku
    1/3 łyżeczki suszonych płatków chili
    sól morska do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tagliatelle, że włosi biją brawo! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni podsmażamy pokrojony w drobną kostkę boczek. Kiedy lekko się podsmaży dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy mleko kokosowe, oraz płatki chili. Wrzucamy pocięte na mniejsze kawałki srurimi. Pozwalamy gotować się wszystkiemu kilka minut na wolnym ogniu, tak żeby wszystkie smaki połączyły się ze sobą. Na koniec wrzucamy bardzo drobno posiekaną szałwię. Doprawiamy solą, jeśli jest taka potrzeba.
    2. Łączymy makaron z sosem na patelni, i gotujemy jeszcze 3min.
    3. Podajemy z liśćmi sałaty skropionymi oliwą, i octem balsamicznym. Dla ładniejszego efektu możemy potrawę posypać kwiatkami szałwii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować