Pasta śniadaniowa z awokado i wegańskim majonezem

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Śniadaniowa pasta z awokado i wegańskiego majonezu słonecznikowego daje o poranku moc, energię i wigor żeby śmiało ruszać w każdy nowy dzień.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bardzo dojrzałe awokado
    Orzechy arachidowe 100g
    2 łyżki majonezu wegańskiego ze słonecznika
    1 limonka
    ½ łyżeczki suszonych płatów chilli
    1 łyżeczka cukru kokosowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pasty

Pasta śniadaniowa z awokado i wegańskim majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na suchej patelni prażymy orzeszki, a następnie tłuczemy je drobno w moździerzu, lub blendujemy.
  • 2. W miseczce łączymy obrane awokado, majonez, dodajemy sok z limonki i przyprawy.
  • 3. Mieszamy wszystko energicznie do uzyskania gładkiej masy, na koniec dodajemy orzeszki.
  • 4. Podajemy z ulubionym pieczywem. Świetnie smakuje z jajkiem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować