Tagliatelle w sosie gorgonzola z łososiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Istne szaleństwo! Kwintesencja smaku! Makaron otulony zjawiskowo pysznym serem! Aromat podbija świeży koperek! A całość dopełnia mój ulubiony łosoś wędzony na zimno

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu tagliatelle
    300 ml śmietany 30%
    160 g sera gorgonzola
    100 g łososia wędzonego na zimno
    2 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Tagliatelle w sosie gorgonzola z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tagliatelle w sosie gorgonzola z łososiem 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, zachowując odrobinę wody w razie gdyby sos był za gęsty.


    W czasie gotowania makaronu rozpuszczamy ser w śmietanie, dzieląc go na mniejsze kawałki, cały czas mieszamy by nie przywarł do dna garnka (średniej wielkości).


    Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, dorzucamy posiekany koperek, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W razie potrzeby dolewamy wodę z makaronu (w zależności od preferencji dotyczącej gęstości sosu).


    Jeszcze gorący przekładamy na talerze i posypujemy pokrojonym łososiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Gorgonzola Makaron tagliatelle

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować