Szynka w galarecie

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Po prostu szynka w galarecie

  • 30 min

Składniki:

  • szynka konserwowa 7 plastrów
    ser żółty 1-2 plastry
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    bulion dowolny 2 szkl
    żelatyna 3 łyżeczki
    do dekoracji

    marchew
    cebula
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szynka w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szynka konserwowa w galarecie 1. Groszek osączyć z zalewy. Żelatynę rozpuścić w gorącym bulionie i odstawić do stężenia.

    Na spód półmiska wyłożyć groszek i zalać tężejącą galaretką. Każdy plaster szynki złożyć ukośnie, zwinąć i umieścić w galaretce.

    Z ugotowanej marchwi, cebuli i natki pietruszki zrobić dekoracje półmiska. Ser drobniutko pokroić i zasypać półmisek. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować