Drobiowy rosół z szybkowara

4.5 (149 ocen)

rosół jest klarowny,aromatyczny.............SMACZNEGO!!!........... jestem zadowolna z zakupu i chyba zaoszczędzę na energii przy gotowaniu na indukcji...

Składniki:

  • podudzia z kurczaka 8 sztuk, włoszczyzna 1 pęczek, ziele angielskie 3 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, owoc jałowca 3 sztuki, pieprz 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, kurkuma mielona 1 łyżeczka, woda 5 litrów, makaron nitki - ile potrzeba, przyprawa w płynie - do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Drobiowy rosół z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szybkowar 1. kupiłam szybkowar 9-cio litrowy, wybrałam większą pojemność bo i tak szybkowar maksymalnie napełnia się wodą do 2/3 wysokości, pierwsze moje gotowanie to rosół
  • etap gotowania 2. umyte podudzia drobiowe włożyć do szybkowara, dodać pozostałe składniki i przyprawy, zalać wodą, szczelnie zmknąć pokrywę........gdy się zagotuje to indukcję ustawić na najniższe stopnie /gaz też na mały płomień/ i gotować tylko 20 minut z tego rodzaju mięsa drobioweg - włoszczyzna, mięsko jest ugotowane i dobre w smaku
  • etap gotowania 3. na koniec gotowania po spuszczeniu ciśnienia zostawić szybkowar bez otwierania na 5 minut........ rosół przelać przez drobne sito do garnka, jest klarowny, aromatyczny, do smaku można doprawić przyprawą w płynie i podać z ugotowanym makaronem nitki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować