Szybkie spaghetti

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki sposób na mięsko i pomidory

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - spaghetti: 500 gramów
    - mięso mielone: 500 gramów
    - pomidory bez skórki w puszce całe: 1 puszka
    - passata pomidorowa: 200 mililitrów
    - cebula, posiekana: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - ocet balsamico: 2 łyżeczki
    - cukier: 1 łyżeczka
    - oliwa z oliwek: 6 łyżek
    - sól, pieprz, oregano: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Szybkie spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente (jeśli ktoś lubi może być razowy).
  • 2. Podczas gdy gotuje się nam makaron na patelni podsmażany sobie mięso mielone na 2-3 łyżkach oliwy. Mięso takie jakie lubimy (lub jak w moim przypadku takie jakie mamy pod ręką): wołowe, wieprzowe lub mieszane. Doprawiany solą i pieprzem.
  • 3. W między czasie w rondelku lun na patelni, na reszcie oliwy podsmażamy cebulkę i czosnek. Dodajemy pomidory i passatę. Doprawiamy cukrem, octem balsamicznym, oregano oraz solą i pieprzem. Chwilkę gotujemy i mieszamy sos, makaron i mięsko. Jeśli ktoś lubi to można posypać parmezanem i gotowe.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować