Szybkie spaghetti z pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kuchnia włoska jest prosta, jednocześnie pełna smaków. Te 20 minut przy garach jest dosłownie ucztą dla podniebienia. Poezją kulinarną, gdzie produkty piszą „wiersze”, a aromaty wydobywające się podczas gotowania, nadają potrawie sensu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    50 ml oliwy z oliwek
    2 ząbki czosnku
    250 g pomidorków koktajlowych
    1 łyżka kaparów
    1 garść czarnych oliwek
    1/2 szklanki startego parmezanu
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Szybkie spaghetti z pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybkie spaghetti z pomidorkami 1. Makaron gotujemy al dente.

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, po chwili kapary, oliwki i pokrojone na ćwiartki pomidorki koktajlowe.

    Smażymy przez kilka minut, aż pomidorki puszczą sok.

    Doprawiamy solą i pieprzem.

    Do pomidorków dodajemy makaron, dokładnie mieszamy.

    Podajemy z posiekaną natką i startym parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Oliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować