Szybka fasolka - niby po bretońsku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Danie na szybko. Trochę uszlachetniłam gotowce ze słoika i nieoczekiwanie wyszło bardzo dobre danie. Mąż kazał zapisać "przepis", więc zapisuję...

  • 30 min

Składniki:

  • 2 słoiki gotowej fasolki po bretońsku (tu - z boczkiem)
    40 dag kiełbasy
    1 puszka pomidorów krojonych
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    1 kostka rosołowa
    1 łyżka majeranku
    pieprz, pieprz ziołowy
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybka fasolka - niby po bretońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki lub w kostkę i podsmażamy na oleju.
  • 2. Dodajemy fasolkę ze słoików, pomidory, koncentrat i kostkę rosołową. Podgrzewamy mieszając. Dodajemy pieprz i pieprz ziołowy do smaku oraz majeranek. Mieszamy i chwilę razem podgrzewamy. Gotowe!
  • 3. Podajemy z bułką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować