Szpinakowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Makaron spaghetti w trochę innym wydaniu-jest mięso mielone, tradycyjny makaron, za to sos nie pomidorowy a szpinakowo -śmietanowy, a to wszystko posypane pyszną, słoną fetą.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego s łopatki
    400 g mrożonego szpinaku
    330 g śmietany 18 %
    300 g sera feta
    3 -4 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 łyżki masła
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa

    500 g makaronu spaghetti
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Szpinakowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szpinakowe spaghetti 1. Cebulę obrać i drobno pokroić, zeszklić na maśle. Dodać szpinak i nadal smażyć aż się rozmrozi.
  • Szpinakowe spaghetti 2. Na oleju usmażyć mięso na sypko, doprawić je solą i pieprzem
  • Szpinakowe spaghetti 3. Do usmażonego szpinaku dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Następnie dodać śmietanę i zagotować sos.
  • Szpinakowe spaghetti 4. Usmażone mięso przełożyć do sosu szpinakowego i dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al'dente. Podawać makaron polany sosem i posypany serem feta. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować