Szpinakowe naleśniki z wiosennym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i drobno posiekaną dymką. Na tym etapie można już przyprawić solą i pieprzem. Do twarożku dodać pokrojoną w plasterki lub drobniej, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać i odstawić.
2.Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć. Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.
3.Na naleśniki nakładać porcję twarożku i zwijać w rulonik. Smacznego!
Porady
Gotowe naleśniki lepiej się kroją, gdy odstawimy je na chwilę.
Komentarze