Szpinakowe naleśniki z wiosennym twarożkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zielone naleśniki, a w nich utarty twarożek z nowalijkami. Pokrojone na kawałki zabrałam do pracy na drugie śniadanie. Tak najbardziej mi smakowały.

Składniki:

  • NALEŚNIKI:

    3 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    1 1/2 szklanki mleka
    1 szklanka wody
    450g szpinaku rozdrobnionego
    1 ząbek czosnku
    1/2 łyżeczki soli

    TWAROŻEK:

    300g twarogu półtłustego
    1 cebula dymka
    3-4 łyżki śmietany
    pęczek szczypiorku
    pęczek rzodkiewek
    sól
    pieprz czarny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Pasty

Szpinakowe naleśniki z wiosennym twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tq8blm 1. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną i drobno posiekaną dymką. Na tym etapie można już przyprawić solą i pieprzem. Do twarożku dodać pokrojoną w plasterki lub drobniej, rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Wszystko wymieszać i odstawić.
  • image-0qxpngk 2. Jajka ubić z solą do białości. Miksując dodawać naprzemiennie mąkę i płynne składniki. Dodać rozdrobniony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie połączyć. Smażyć naleśniki z dwóch stron na patelni z powłoką nieprzywierającą.
  • image-0nj13mc 3. Na naleśniki nakładać porcję twarożku i zwijać w rulonik. Smacznego!

Porady

Gotowe naleśniki lepiej się kroją, gdy odstawimy je na chwilę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nowalijki Rzodkiewka Szpinak Twaróg Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować