Szparagi marynowane

4.49 (147 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Sezon na szparagi jest krótki, za krótki...Marynuję je więc by cieszyć się nimi przez cały rok

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 pęczki szparagów
    kilka papryczek chili- 1 na słoiczek 330 ml
    6 szkl wody
    szklanka octu
    2 łyżki cukru
    pół łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (147 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Szparagi marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagom odcinamy zdrewniałe końce, myjemy, wkładamy do słoików, raz
    głowkami do góry, obok głowkami do dołu. Do każdego słoika wkładamy
    po jednej papryczce chili. Zagotowujemy wodę z octem, rozpuszczamy cukier
    i sól. Zalewamy szparagi. Zakręcamy słoiki, pasteryzujemy ok 15 minut od
    zagotowania wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Ocet Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować