Sznycle z indyka z mozzarellą

4.5 (147 ocen)

  • Średni

Ten przepis we włoskim stylu ponoć pochodzi ze zbiorów Macieja Kuronia. Wypróbowałam osobiście dwa razy i smakowało świetnie, mnie i rodzinie

  • Średni

Składniki:

  • - piersi indyka: 500 gramów
    - puszka pomidorów: 0.5 opakowania
    - sera mozzarella w zalewie: 300 gramów
    - musztarda: 1 łyżka
    - olej: 50 mililitrów
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle z indyka z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrojone w plastry porządnie rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez woreczek foliowy aby nie pryskało na boki).

    Mięso przyprawiamy solą, pieprzem i smarujemy musztardą. Ser mozzarella kroimy w grube plastry.

    Na każdym sznyclu układamy po jednym plastrze mozzarelli i łyżce pomidorów z puszki.

    Sznycle składamy na pół, spinamy wykałaczką, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować