sznycle z indyka w kokosie

5 (145 ocen)

  • 20 min

Przyrumieniony kokos ma intensywny smak i zamienia zwykłego kotleta w wykwintne danie. Mojemu mężowi tak zasmakowały, że następnego dnia z samego rana pojechał po indyka i zażyczył sobie znowu takie kotlety.

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g fileta z indyka (kupuję tzw." sznycle" czyli już pokrojone plastry mięsa)
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki
    50 g kokosu
    olej
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sznycle z indyka w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso natrzeć solą i pieprzem. Jajko rozbełtać z odrobią soli. Mięso oprószyć mąką z obu stron a następnie zanurzyć w jajku. Pozostałą mąkę wymieszać z kokosem i panierować w tym mięso. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić lekko kotlety z obu stron dosłownie przez chwilę. Następnie przełożyć mięso na blaszkę do pieczenia i wstawić do piekarnika z górną grzałką nagrzaną do 200*C. Piec około 10 minut.

Porady

Mięso można też upiec na samej patelni ale należy robić to powoli bo kokos łatwo się przypala.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Kokos Mięso Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować