Sznycle czyli domowe kotleciki

4.5 (144 ocen)

Pyszne , domowe i chrupiące

Składniki:

  • Składniki :
    2 czerstwe bułki,
    2 jajka,
    6 cienkich sznycli wieprzowych,
    olej do smażenia,
    pieprz,
    sól,
    3 łyżki mąki.
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Sznycle

Sznycle czyli domowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Przygotowanie : Bułki zemleć w maszynce lub zetrzeć na tarce. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i oprószyć pieprzem i solą. Jajka rozkłócić. Sznycle obtaczać w mące, w jajku i w bułce tartej. Mięso smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować