Sznycle z piersi indyka w panierce

4.49 (202 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne sznycle z piersi indyka w chrupiącej panierce. Przyrządzane jak kotlety schabowe lecz z dodatkiem kurkumy super smakują. Idealne na obiad z dodatkiem ziemniaków i surówki. Polecam

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 sznycle z piersi indyka
    2 jajka
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    4 łyżki bułki tartej
    1/2 kurkumy
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Sznycle z piersi indyka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Lekko rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wbijamy jajka, dodajemy kurkumę i rozbijamy widelcem. Na jeden płytki talerz wysypujemy mąkę a na drugi bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Po kolei każdy kotlet obtaczamy w mące kukurydzianej, jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na małym ogniu na złoty kolor. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować