Sznycel z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym

  • wyświetlono: 7813 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Lekki obiad z delikatnej piersi indyka

  • 25min

Składniki

- 400 g filetów z piersi indyka (4 sznycle)
- 2 marchewki
- pół szklanki śmietany 18%
- 1 1,5 szklanki wody
- pęczek koperku
- sól, pieprz
- trochę mąki do zagęszczenia sosu i oprószenia mięsa
- olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Sznycel z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym

  • 1. Umyć i osuszyć filet z indyka. Wykroić 4 sznycle. Posypać je solą i pieprzem, oprószyć mąką.
    Na patelni rozgrzać trochę oleju. Na dużym ogniu zrumienić sznycle z obu stron.
    Obrać marchewkę i pokroić w cienkie słupki.
    Filety zalać wodą i wsypać marchewkę. Przykryć patelnię, żeby woda się zagotowała.
    Kiedy marchewka zmięknie, do sosu dodać zahartowaną śmietanę. Sos zagęszczamy łyżką mąki z odrobiną zimnej wody. Do sosu dodajemy koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Sznycle podajemy z ryżem lub ziemniakami i ulubioną surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadkoperekindyksznycel

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Jajka w sosie śmietanowo - koperkowym

Smaczna propozycja na piątkowe...

Sznycle z indyka w pieczarkach

Dodane przez: 2milutka

Sznycle z indyka w pieczarkach

Obiadowe danie które praktycznie...

Łosoś w sosie śmietanowo koperkowym

Dodane przez: Gosia123

Łosoś w sosie śmietanowo koperkowym

Uwielbiam łososia a z tym sosem...

image-14nadbh

Dodane przez: beniawojt

Gałeczki z indyka w sosie koperkowym

Delikatne,mięciutkie mięsko w aromatycznym...

image-0of6s59

Dodane przez: anita176

Sznycle z indyka w sosie brzoskwiniowo -...

Smaczny, cytrynowo - rozmarynowy...

Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Dodane przez: Nikita

Tagliatelle z łososiem w sosie śmietanowo-koperkowym

Uwielbiam potrawy z łososia, a...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE