Sznita z chleba drwalskiego

0 (0 ocen)

z grillowanym udkiem z kurczaka,batatem,sałatą rzymską i sosem cebulowym. !!!TORPEDA!!!

Składniki:

  • 2 chlebki drwalskie
    1 średni batat
    1 czerwona papryka
    1 mini sałata rzymska
    1 pęczek zielonej cebulki
    marynata:
    ``````````````
    papryka słodka,sól,pieprz ziołowy
    kozieradka,kmin rzymski
    4 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka posiekanego czosnku
    sos:
    `````````````
    1 mały kubek jogurtu typu greckiego
    1 duża cebula czosnkowa
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól,pieprz ziołowy do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo

Sznita z chleba drwalskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka płuczemy,oczyszczamy,luzujemy od kości ostrym cienkim nożem.Składniki marynaty dokładnie mieszamy w misce.Mięso obtaczamy marynatą,odstawiamy na 40minut.W między czasie cebulę obieramy,kroimy na bardzo drobną kosteczkę,podsmażamy na patelni z dodatkiem łyżki oleju rzepakowego na złoto-brązowy kolor,studzimy,mieszamy z jogurtem,posiekaną zieloną cebulką,doprawiamy do smaku,Batat obieramy kroimy w plasterki średniej grubości (0,5cm.). Paprykę oczyszczamy z nasion,kroimy w grube paski. Rozgrzewamy mocno patelnię grillową,wrzucamy mięso.Grillujemy z obu stron,przekładamy na blachę,dodajemy pokrojony batat,paprykę,wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160`C,pieczemy ok. 40minut aż mięso będzie miękkie a warzywa się zrumienią.Chleb kroimy wzdłuż na pół,grillujemy na patelni.Sałatę dzielimy na osiem części delikatnie grillujemy.Każdą połówkę chleba smarujemy obficie sosem.Na górę kładziemy kawałki mięsa,sałaty,papryki,batata,posypujemy posiekaną zieloną cebulą.SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować