Szczawiowy krupnik

5 (148 ocen)

  • 5 min

Inna wersja szczawiowej.

  • 5 min

Składniki:

  • 1 kurze udo,
    przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty,,
    śmietana słodka 18%,
    2 średnie ziemniaki,
    pęczek (ok. 30 dag) szczawiu,
    2-3 łyżki kaszy średniej
    2 ząbki czosnku,
    po kawałku selera i pora,
    1 mała pietruszka,
    1 marchewka,
    cukier
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szczawiowy krupnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 2 litry wody. Włożyć udko , pokrojonego pora, starkowane jarzyny, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawy. Wsypać opłukaną kaszę. Gotować do miękkości kaszy. Szczaw przebrać, opłukać, bardzo drobno posiekać i włożyć do zupy. Chwilę pogotować i zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku! SMACZNEGO!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować