Szaszłyki z mięsem mielonym w cukinii

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zaskocz swoich gości niesamowitym daniem!

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 cukinie
    600 g mięsa mielonego
    1 cebula
    500 ml soku pomidorowego
    1 łyżeczka soli
    ½ łyżeczki czarnego pieprzu
    5 g natki pietruszki
    3-4 świeże liście bazylii
    1 łyżka oleju roślinnego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Szaszłyki Sos pomidorowy

Szaszłyki z mięsem mielonym w cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszlyki 1. Mięso włóż do miski.Dopraw przyprawami.Zioła posiekaj i połącz z mięsną masą.
    Piekarnik nastaw na 180 - 190 stopni. Blaszkę wyłóż papierem. Mięso formuj w długie walce wokół patyków.Cukinie umyć. Pokroić ją wzdłuż na bardzo cienkie plastry. Najlepiej w tym celu użyć noża do filetowania ryb.Wszytko zalać sokiem pomidorowym z przyprawami.Wstaw do piekarnika na 25-35 minut - w zależności od grubości mielonych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować