Szaszłyki z mięsem mielonym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szaszłyki sprawdzą się na szybki obiad, a także kolację ze znajomymi. Kulki z mięsa mielonego i chrupiące warzywa, to połączenie, skusi nie jednego gościa.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kulki:
    0,5 kg. mięsa mielonego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    2 jajka
    2 łyżki bułki tartej
    sól i pieprz do smaku
    Warzywa:
    1 papryka
    1 mała cukinia
    1 cebuls
    4 ząbki czosnku
    Marynata do warzyw:
    3 łyżki oleju
    2 łyżki sosu Worcester
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka suszonych pomidorów z chili
    Dodatkowo:
    namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków
    naczynie do zapiekania
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szaszłyki z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Mięso łączę z pozostałymi składnikami i lepię 12 kulek.
  • jk 2. Składniki. Umarynaty łączę, polewam pokrojone warzywa, mieszam, odstawiam na pół godziny.
  • jk 3. Na patyczki wbijam naprzemiennie kulki i warzywa. Układam w naczyniu do zapiekania, wysmarowanym olejem. Piekę 30 minut w temp. 180 stopni.

Porady

Upieczone szaszłyki podaje do ryżu lub młodych ziemniaczków.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.47 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kasza jaglana z mięsem mielonym i warzywami

To może cię zainteresować