Szaszłyki sprawdzą się na szybki obiad, a także kolację ze znajomymi. Kulki z mięsa mielonego i chrupiące warzywa, to połączenie, skusi nie jednego gościa.
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Kulki:
0,5 kg. mięsa mielonego
1 łyżka przyprawy do mięs
1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
2 jajka
2 łyżki bułki tartej
sól i pieprz do smaku
Warzywa:
1 papryka
1 mała cukinia
1 cebuls
4 ząbki czosnku
Marynata do warzyw:
3 łyżki oleju
2 łyżki sosu Worcester
1 łyżka czosnku niedźwiedziego
1 łyżka suszonych pomidorów z chili
Dodatkowo:
namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków
naczynie do zapiekania
olej
Komentarze