Szarlotka w słoiku

5 (200 ocen)

  • 30 min

Pyszna baza do ciast i deserów a najlepsza do ukochanej przez wszystkich szarlotki.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 kg kwaśnych jabłek
    1,5 szklanki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 szklanka wody
    ewentualnie - cynamon
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Szarlotka w słoiku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, wykroić pestki i bez obierania pokroić w kostkę.
  • 2. Przygotowane jabłka wrzucić do garnka, zasypać cukrem, cukrem waniliowym i podlać szklanką wody. Dusić często mieszając, aż zaczną się rozpadać.
  • 3. Jabłka przelać do słoików, zakręcić i postawić do góry dnem do ostygnięcia. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować