Szarlotka w słoiku z budyniem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Uwielbiam szarlotkę z z budyniem. Nie zawsze mam czas na jej upieczenie. Tą w słoiczku nie tylko szybko się robi, ale można zabrać ze sobą do pracy. Mój mąż kiedy jadł swoją porcję powiedział „ ale dobre, chyba dużo czasu zajmuje zrobienie takiego deseru”. Komentarz mnie ucieszył i wcale nie skomentowałam ile czasu mi zajęło ;)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 8 ciasteczek kruchych np. owsianych
    kilka orzechów włoskich

    budyń waniliowy
    450 ml mleka

    słoiczek prażonych jabłek

    4 słoiczki lub szklaneczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szarlotka w słoiku z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń ugotuj według opisu na opakowaniu. Garnek z budyniem wstaw do naczynia z zimną wodą i przestudź. Można położyć folię spożywczą na wierzch, aby na budyniu nie zrobiła się sucha "skórka” .
    Ciasteczka połam w dłoniach i lekko rozkrusz np. pałką ( nie mielę w malakserze, bo wtedy są zbyt miałkie).
    Orzechy posiekaj i dodaj do pokruszonych ciastek. Wymieszaj. Na dna słoiczka wsyp dużą łyżkę ciastek, potem budyń i jabłka. Powtórz czynność .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować