PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874MIĘSO W SŁOIKU - KIEŁBASA W SŁOIKUhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/24/456c9f76730e27595209b06612f7f962b419a31a.jpeg1278960http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mieso-w-sloiku-kielbasa-w-sloiku
6 kg łopatki
2 kg przerośniętego boczku
przyprawy to:
sól, pieprz, czerwona słodka papryka, czosnek - u mnie była 1 główka, ale to zależy od intensywności czosnku, opakowanie majeranku, 0,5 litra zimnej przegotowanej wody.
Sposób przygotowania przepisu:
MIĘSO W SŁOIKU - KIEŁBASA W SŁOIKU
1.
Łopatkę zmieliłam na sitku o grubych oczkach, boczek na małych. Czosnek obrałam przepuściłam przez praskę, dodałam do mięsa, wszystko razem mieszałam z przyprawami dość długo, dodając zimną przegotowaną wodę, aż masa zrobiła się kleista. Na noc zostawiłam w lodówce, po to by mięsko dobrze przeszło przyprawami. Następnego dnia doprawiam je ponownie.
2.
Mięsko wkładałam do wyparzonych półlitrowych słoików, ( na 3/4 wysokości ) szczelnie zamknęłam. Pasteryzowałam dwukrotnie. pierwszego dnia godzinę, następnego ponownie godzinę.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze