Szarlotka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Szarlotka to obok sernika, jedno z najpopularniejszych ciast, z którego nie musisz rezygnować, jeśli dbasz o sylwetkę i zdrowie, wystarczy dobrać odpowiednie składniki. Bardzo łatwa i szybka do przygotowania SZARLOTKA z pysznym ciastem, kruchą kruszonką i dużą ilością musu jabłkowego. Z tą szarlotką poradzi sobie każdy, nawet początkujący w wypiekach.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO:
    3 szt. Jajek
    150 g Mąki pszennej bio
    150 g Mąki owsianej
    100 g Rozpuszczonego oleju kokosowego
    1 łyżeczka Proszku do pieczenia
    30 g Ksylitolu

    NADZIENIE:
    1000 g Jabłek
    40 g Ksylitolu
    Cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Szarlotka

Szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.
    2. Dodajemy ksylitol i cynamon, wszystko dokładnie mieszamy.
    3. Smażymy na głębokiej patelni bądź w garnku, aż jabłka będą miękkie i zaczną się rozpadać.
    4. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i ugniatamy na gładką masę.
    5. Następnie oddzielany około 1/3 ciasta i wkładamy do lodówki.
    6. Dno formy wykładamy papierem, boki smarujemy olejem kokosowym.
    7. Pozostałą część ciasta wykładamy do przygotowanej formy dokładnie formujemy dno i boki formy.
    8. Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.
    9. Wykładamy na zapieczone ciasto jabłka i posypujemy resztą ciasta, którą trzymaliśmy w lodówce.
    10. Pieczemy około 30 minut i 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować