Sypana szarlotka z kakaowym wierzchem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka szara reneta obrane ze skórki i starte na grubszych na tarce do miski, dodać cukier, cynamon i wymieszać, odstawić na blat kuchenny.
2.Do miski wsypać mąkę tortową, krupczatkę, kaszę manną, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia i wszystko dobrze wymieszać.
3.Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dno formy wysypać 3 szklanki suchych składników i plasterki zimnej palmy 1/2 kostki, następnie rozłożyć połowę wymieszanych startych jabłek z sokiem bez ugniatania.
Na jabłkach rozsypać 3 szklanki suchy składników, plasterki 1/2 kostki palmy i resztę jabłek bez ugniatania.
4.Resztę suchych składników wymieszać z kakao.
5.Rozsypać na jabłkach i plasterki 1/2 kostki palmy.
6.Piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 60 minut, w formie mocno wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na rano gotowa, przed [podaniem posypać pudrem cukrem.
Komentarze