sycąca potrawka z bobem na oleju rzepakowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lubicie bób? Ja bardzo! Jest pyszny i zdrowy. Przepis na potrawkę z bobu i kiełbaski znalazłam w internecie na Niemieckiej stronie. W końcu postanowiłam spróbować te danie jednogarnkowe. Musiałam kupić mrożony bób i fasolkę , gdyż o tej porze roku nigdzie nie mogłam dostać świeżych.

  • 45 min

Składniki:

  • 1/2 kg bobu lub 1 opakowanie mrożonego bobu
    25 dkg fasolki szparagowej lub 1 opakowanie mrożonej fasolki szparagowej
    1 dymka
    1 szalotka
    1 puszka krojonych pomidorków
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 laski kiełbasy
    75 ml oleju rzepakowego
    1 ząbek czosnku
    2 łyżki posiekanego świeżego koperku
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    1/3 łyżeczka majeranku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sycąca potrawka z bobem na oleju rzepakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób i fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Szalotkę obieramy , kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju. Cebulkę przekładamy do garnka, dodajemy pomidory , koncentrat pomidorowy oraz bób i fasolkę. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Podgrzewamy na małym ogniu. Kiełbaskę kroimy w talarki i obsmażamy na oleju z obydwu stron, dodajemy do warzyw. Dymkę kroimy w kostkę i dodajemy razem z czosnkiem rozgniecionym w prasce. Do potrawki dodajemy przyprawy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem .
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować