Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym

4.49 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Aromatyczna wątroba z dzika z cebulą smażona na maśle i oleju rzepakowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 600 g wątroby z dzika
    mleko do namoczenia

    2 cebule
    3 łyżki masła
    2 łyżki oleju rzepakowego

    sól morska
    pieprz świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątroba z dzika smażona na maśle i oleju rzepakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę moczymy przez noc w mleku.
    Następnego dnia ją osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w plastry.
    Cebulę kroimy w półplasterki i szklimy ją na maśle z olejem.
    Do podduszonej cebuli dodajemy wątróbkę i obsmażamy ją z obu stron, następnie przykrywamy i dusimy 3-4 minuty.
    Doprawiamy do smaku już na talerzu solą i pieprzem posypujemy ulubioną zieleniną np. pietruszką, szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować