Swojskie jadło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiełbaskę pokroić w półksiężyce podsmażyć na patelni dodać do tego pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę poddusić na patelni przez około 10 minut. Wszystko przełożyć do garnka. Dodać pokrojonego pomidora i ziemniaki. Zalać wodą tak, aż wszystkie warzywa będą przykryte. Gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać ok. 3 łyżeczek koncentratu pomidorowego lub ketchupu. Doprawić do smaku. Pół łyżeczki papryki słodkiej, 0,5 łyżeczki papryki ostrej. 2 łyżeczki majeranku.Po 1 łyżeczce ziół prowansalskich, oregano i bazylii. Ja dodaję jeszcze przyprawy do ziemniaków i do gulaszu to daje taki fajny smak. Sól i pieprz według własnego uznania.
Komentarze