Swojskie jadło

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste i szybkie do zrobienia. Mój narzeczony ciągle pyta kiedy będzie "jego zupa" :) Szczerze polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,5 kg kiełbaski,
    -2-3 cebule duże,
    -2 papryki,
    -1 pomidor,
    -ok 0,5kg ziemniaków,
    -koncentrat pomidorowy lub ketchup,
    -papryka ostra i słodka,
    -majeranek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano,
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Swojskie jadło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Swojskie jadło 1. Kiełbaskę pokroić w półksiężyce podsmażyć na patelni dodać do tego pokrojoną w kostkę paprykę i cebulkę poddusić na patelni przez około 10 minut. Wszystko przełożyć do garnka. Dodać pokrojonego pomidora i ziemniaki. Zalać wodą tak, aż wszystkie warzywa będą przykryte. Gotować do miękkości ziemniaków. Następnie dodać ok. 3 łyżeczek koncentratu pomidorowego lub ketchupu. Doprawić do smaku. Pół łyżeczki papryki słodkiej, 0,5 łyżeczki papryki ostrej. 2 łyżeczki majeranku.Po 1 łyżeczce ziół prowansalskich, oregano i bazylii. Ja dodaję jeszcze przyprawy do ziemniaków i do gulaszu to daje taki fajny smak. Sól i pieprz według własnego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować