Świeżonka podlaska

4.5 (182 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie z kuchni Mazur i Podlasia

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - podgardle wieprzowe: 50 gramów
    - boczek wieprzowy: 50 gramów
    - karkówka wieprzowa: 50 gramów
    - schab bez kości: 50 gramów
    - wątroba wieprzowa: 30 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - liść laurowy: 1 sztuka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - ogórek kiszony: 3 sztuki
    - chleb żytnio-pszenny: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Chleb Dania główne

Świeżonka podlaska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyść i pokrój w duże kawałki.
  • 2. Cebulę pokrój w pióra.
  • 3. Zacznij smażenie od boczku i podgardla, następnie dodaj cebulę, schab i karkówkę. Smaż wszystko ok. 10 min, następnie dodaj wątróbkę i przyprawy. Po około 5 minutach dolej wody lub bulionu i duś kolejne 10 min.
  • 4. Świeżonkę podawaj w chlebie z kiszonym ogórkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować