Świąteczny sernik na czekoladowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników na ciasto zagniatamy ciasto i chłodzimy je w lodówce.
Ser biały mielimy dwukrotnie. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i dodajemy stopniowo żółtka następnie zmielony ser i budyń. W osobnej misce ubijamy białka z odrobiną soli i dodajemy to do sera delikatnie mieszając.
W wysokiej tortownicy na dno wykładamy papier do pieczenia natomiast brzegi smarujemy masłem. Czekoladowe ciasto wykładamy na dno tortownicy. Na ciasto wylewamy masę serową i wkładamy go do piekarnika.
Przez 30 minut pieczemy na funkcji dół później przez około 40 minut na funkcji termoobieg. Wystudzony sernik polewamy rozpuszczoną białą czekoladę można dodać odrobinę mleka łyżeczkę masła oraz barwnik spożywczy.
Porady
Można zamiast polewy z białej czekolady użyć lukru.
Komentarze