-1/4 główki białej kapusty
-1/4 papryki czerwonej
-1 marchewka
-2 ogórki kiszone
-12 cienkich plasterków ogórka zielonego (ze skórką)
-biała część pora
-sok z połowy cytryny
-3 łyżki oliwy z oliwek
-1/2 łyżki octu winnego
-sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania przepisu:
Surówka żydowska
1.
Kapustę cienko szatkujemy. Wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w cieniutkie słupki paprykę, startą na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojone w plasterki ogórki kiszone oraz ogórka zielonego. Wrzucamy pora pokrojonego w półplasterki. Mieszamy.
2.
Sok z cytryny, oliwę, ocet oraz sól i pieprz łączymy ze sobą. Zalewamy warzywa i dokładnie mieszamy. Surówkę podajemy jako dodatek do obiadu, lub chrupiemy samodzielnie.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze