SAŁATKA ŻYDOWSKA

5 (145 ocen)

  • 30 min

Szybka, tania i pożywna sałatka, którą możemy zrobić w mig gdy odwiedzą nas niespodziewani goście

  • 30 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków,
    4 jajka,
    ½ czerwonej cebuli,
    Majonez
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Sałatka żydowska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Wszystkie składniki kroimy w jednakowej wielkości kostkę, dodajemy sól, pieprz i majonez do smaku. Posypujemy dużą ilością posiekanej natki pietruszki.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje po ½ godzinie trzymania w lodówce, gdy smaki się przegryzą. Sałatkę można również przygotować z ziemniaków pozostałych z obiadu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata Ziemniaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować