Surówka z roszponki, gruszki i papryki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna surówka, nada się również na drugie śniadanie. Wystarczy dodać podsmażonego fileta z kurczaka, pokrojonego na paski.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie roszponki
    2 szalotki
    6 mini papryczek słodkich
    1 gruszka nashi
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki czarnego sezamu
    2 łyżki pestek słonecznika
    2 łyżki pestek dyni
    75 ml oleju ryżowego
    2 łyżki octu malinowego
    2 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki miodu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z roszponki, gruszki i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Surówka z roszponki, gruszki i papryki 1. Papryczki kroimy na plasterki.
    Szalotki kroimy w piórka.
    Gruszkę kroimy na ćwierć plasterki.
    Papryczki, szalotki i kruszkę mieszamy.
    Olej, ocet, śmietanę i miód dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Ziarna prażymy na suchej patelni.
    Na roszponkę układamy papryczki, szalotki i gruszkę. Posypujemy uprażonymi ziarnami, polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Roszponka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować