Porcja pysznych witamin - każdy obiad będzie smaczniejszy :)
30 min
Składniki:
Składniki:
1/4 niewielkiej główki czerwonej kapusty
1 niewielkie jabłko
jasna część małego pora
kilka gałązek zielonej pietruszki, posiekanych
sok z połowy cytryny
sól, cukier
świeżo zmielony czarny pieprz
1-2 łyżki oleju
Surówka z pora i czerwonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Kapustę siekam cieniutko, pora kroję w cienkie plasterki, przekładam do miski i lekko oprószam solą. Dłonią ściskam przez chwilę, by zmiękły i puściły sok. Dodaję jabłko (obrane) starte na grubej tarce i posiekaną pietruszkę, dolewam sok z cytryny i olej, mieszam dokładnie i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Komentarze