Surówka z pora i czerwonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Porcja pysznych witamin - każdy obiad będzie smaczniejszy :)

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1/4 niewielkiej główki czerwonej kapusty
    1 niewielkie jabłko
    jasna część małego pora
    kilka gałązek zielonej pietruszki, posiekanych
    sok z połowy cytryny
    sól, cukier
    świeżo zmielony czarny pieprz
    1-2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pora i czerwonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-02s1xio 1. Przygotowanie:
    Kapustę siekam cieniutko, pora kroję w cienkie plasterki, przekładam do miski i lekko oprószam solą. Dłonią ściskam przez chwilę, by zmiękły i puściły sok. Dodaję jabłko (obrane) starte na grubej tarce i posiekaną pietruszkę, dolewam sok z cytryny i olej, mieszam dokładnie i doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować