Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki

5 (151 ocen)

  • 30 min

Surówka z kiszonej kapusty to samo zdrowie i mnóstwo witamin.Często podaję ją jako dodatek do drugiego dania,ale sprawdzi się również jako samodzielna przekąska.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag kiszonej kapusty
    1 marchewka
    1 mała cebula
    1 twarde kwaśne jabłko
    natka pietruszki ( według uznania )
    sól i pieprz do smaku
    olej ( około 2-3 łyżki )
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Surówki Kapusta kiszona

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę płuczemy,dokładnie odciskamy z wody i drobno kroimy.
  • 2. Marchewkę,jabłko i cebulę obieramy,płuczemy i dokładnie osuszamy.Natkę pietruszki płuczemy i dokładnie osuszamy.
  • 3. Marchewkę i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach.Natkę i cebulę kroimy bardzo drobniutko.
  • 4. Wszystkie składniki mieszamy z olejem i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Natka pietruszki Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować