Surówka z dodatkiem czerwonej cebuli, papryki i ogórków kiszonych. Surówka jest bardzo smaczna. Polecam.
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1/2 małej kapusty pekińskiej
pół średniej czerwonej cebuli
1/4 dużej czerwonej papryki
3 średnie kiszone ogórki
1 łyżka oleju
2 łyżki soku z kiszonych ogórków
sól
pieprz
cukier
Surówka z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Od kapusty oddzielamy liście i myjemy, przekładamy na cedzak. Obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, a kiszone ogórki w talarki. Kapustę kroimy i przekładamy do miski. Wkładamy cebulę, paprykę, ogórki. Dodajemy do smaku sól, pieprz, cukier, olej i sok z kiszonych ogórków.
Mieszamy.
Komentarze