Surówka z pekinki

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Surówka z dodatkiem czerwonej cebuli, papryki i ogórków kiszonych. Surówka jest bardzo smaczna. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
    pół średniej czerwonej cebuli
    1/4 dużej czerwonej papryki
    3 średnie kiszone ogórki
    1 łyżka oleju
    2 łyżki soku z kiszonych ogórków
    sól
    pieprz
    cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Od kapusty oddzielamy liście i myjemy, przekładamy na cedzak. Obieramy cebulę i kroimy w drobną kosteczkę.
    Paprykę myjemy i kroimy w kostkę, a kiszone ogórki w talarki. Kapustę kroimy i przekładamy do miski. Wkładamy cebulę, paprykę, ogórki. Dodajemy do smaku sól, pieprz, cukier, olej i sok z kiszonych ogórków.
    Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować