Surówka z młodej kapusty

4.5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wiosenna surówka z młodej kapusty z dodatkiem warzyw: rzodkiewki, papryki, ogórka. Pyszna, chrupiąca, lekka ... jako dodatek do obiadu z będzie idealna.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty,

    6-7 rzodkiewek,

    pół dużej czerwonej papryki,

    duży ogórek kiszony,

    sól, pieprz

    łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy (suwając najtwardszą część z środka), Rzodkiewki i ogórka kroimy w cienkie plastry, paprykę w paseczki.

    Całość mieszamy razem, dodajemy szczyptę soli, pieprzu oraz oliwę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Rzodkiewka Ogórek Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować